Martti

Tietoa meitsistä

"Moikka! Nimeni on Martti. Olen 19-vuotias tamperelainen nuori Raholasta. Kertoakseni vähän, mitä miehiä olen, niin valmistuin viime keväänä 2020 ylioppilaaksi Tammerkosken lukiosta ja suoritin talvella loppuun varusmiespalvelukseni Satakunnan Lennostossa. Toimin tällä hetkellä Tampereen Kokoomuksen Nuorten puheenjohtajana ja tähtäimessäni on nyt kokeilla omia siipiäni paikallispolitiikassa kuntavaaliehdokkaana, ennen korkeakouluopiskeluihin siirtymistä.

Aikani kuluu paljolti poliittisen vaikuttamisen ja järjestötoiminnan ympärillä. Politiikka on minulle harrastus, jota aidosti rakastan. Olen erittäin kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja puoluepoliittinen toiminta on ollut rakentava tapa hyödyntää tätä intoa. Aikani kuluu myös tietokoneharrastuksen, kalastuksen, kuntosaleilun ja kirjallisuuden lukemisen parissa.

Olen paljasjalkainen tamperelainen, asuen täällä syntymästäni lähtien. Kaupunkimme tunnenkin siis kuin omat taskuni. Varhaislapsuuteni asuin Onkiniemellä ennen muuttoa Raholaan, missä olen tähän päivään asti asunut. Tampere on kaupunkina minulle korvaamaton ja haluan myös tulevaisuudessa elää täällä. Meiltä löytyy kaikki mitä hyvään elämään tarvitaan ja paljon enemmän. Siksi haluankin ajaa meidän yhteistä asiaa valtuustossa, jotta kaupunkimme on myös tulevaisuudessa vailla vertaa.

Politiikkaan lähdin mukaan vuoden 2018 kesällä päättäessäni liittyä kokoomusnuoriin. Tähän päätökseen päädyin kiinnostukseni herättyä yhteiskunnallisia asioita kohtaan lukion yhteiskuntaopin tuntien innoittamana. Heräsin tällöin ajatukseen siitä, että kaikilla meistä on mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Puoluetta valitessani oli valinta kokoomuksesta selvä. Kokoomus edustaa minulle uskottavaa, tulevaisuuskatseista ja ratkaisuhakuista kykypuoluetta, jolta löytyy niin oikea aate, kuin käytännön osaaminen hyvään päätöksentekoon.

Näen tarpeelliseksi että meillä nuorilla, siis oikeasti nuorilla, on edustusta kaupunginvaltuustossa. Pääosin tätä roolia on meillä hoitanut nuorisovaltuusto. Ongelmaksi nuorisovaltuuston kohdalla koituu, että vaikuttaminen sen kautta on liian rajattua verrattuna virallisissa vaaleissa äänestettyihin valtuutettuihin. Vuoden 2017 kuntavaalien jälkeen Tampereelle valitun valtuuston keski-ikä oli 47 vuotta. Noin neljä vuotta myöhemmin valtuutettujen keski-ikä on selvästi yli 50 vuotta. Mielestäni tämä on kestämätöntä.

Kaupungissamme oli vuonna 2020 yli 34 000 15–24-vuotiasta asukasta. Vuoden 2017 vaaleissa valtuustoon valittiin 4 alle 24-vuotiasta valtuutettua 67:stä valtuustopaikasta. Tämä on yli kaksi kertaa vähemmän edustusta verrattuna siihen paljonko nuoria 15–24-vuotiaita kaupungissamme asuu. Mielestäni poliittisen päätöksenteon ei kuuluisi olla vain harvojen asia, vaan meidän kaikkien asia. Kaupungillamme kuuluisi olla laaja kirjo erilaisia ja erilaisista taustoista tulevia valtuutettuja. Tällä tavalla saamme mahdollisimman laajan kirjon näkemyksiä esille valtuustosalissa ja päätöksentekomme pysyy aidosti kaupunkimme ääntä edustavana.

Ehdokkaana tuon esille nuorekkaan otteen oikeistolaisesta aatteesta, esittäen näin vaihtoehdon vihervasemmistolaiselle kaupunkipolitiikalle. Mielestäni myös nuorella ehdokkaalla voi olla paljon tarjottavaa osaamisellaan ja näkemyksillään suunnasta, johon kaupunkiamme voitaisiin viedä.

Jos olet kiinnostunut perehtymään laajemmin ajatuksiini, käy tsekkaamassa meitsin vaalikone, lue mielipidekirjoituksiani Uudesta Suomesta ja ota mun somet seurantaan! Linkit kaikkiin someihini löytyvät "yhteystiedot"-osiosta ja vaalikone on sisäänrakennettuna tänne nettisivuilleni.

Nähdään toreilla, paneeleissa, somessa ja muissa vaalien merkeissä!"

Olin jo itsekin lähtemässä ehdolle, kunnes tajusin, ettei minun tarvitse. Totesin, että Martti ajaa juuri niitä asioita, jotka ovat minulle tärkeitä – nuorten asioita ja järkevää kunnallistaloutta. Tiedän myös, että Martti on juuri oikea henkilö näitä asioita ajamaan. Hän on luotettava, tarmokas ja yhteistyökykyinen.

Juho Mäenpää

Kampanjapäällikkö

Martti on älykäs, ahkera ja aikaansaava vaikuttaja. Martin laaja yleissivistys, monipuolinen osaaminen ja vakuuttavat poliittiset kyvyt osoittavat, että hän kykenee kantamaan vastuuta ja menestymään vaativissa tehtävissä. Hän on erinomainen valinta kaupunginvaltuustoon!

Petri Rajala

Kaupunginvaltuutettu ja kanssaehdokas Tampereella

Martti on korkealla moraalilla varustettu aatteen mies, jota äänestäisin, jos asuisin Tampereella.

Mikael Hedman

Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen

Martti on asiakysymyksiin ja sisältöön paneutuva nuorpoliitikko, joka pitää arvoistaan kiinni. Valtuusto tarvitsee hänen kaltaisiaan nuoria poliitikkoja, joilla on halu ratkaista kotikuntansa haasteita faktapohjaisesti ja asiantuntijoita kuulien. Lisäksi Martilla on lupaava tulevaisuuden visio Tampereen tulevaisuudesta. Täten äänestäisin Marttia, jos asuisin Tampereella.

Juhani Savonen

Kauppatieteiden Kandidaatti, Maisteriopiskelija